Wandelen routes

Houdt u van wandelen? Dan is Tsjechië een ideale bestemming. De schitterende, veelzijdige natuur zorgt voor prachtige tochten. Wandelpaden verschillende natuurgebieden worden duidelijk aangegeven.

De populairste wandelgebieden zijn het Boheems Paradijs, het Reuzengebergte en Adelaarsgebergte. U kunt gedetailleerde toeristische kaarten verkrijgen in informatiecentra en boekhandels door heel Tsjechië.

WANDELEN IN HET REUZENGEBERGTE

Het natuurpark Krkonoše in het noordoosten behoort om de unieke en rijke natuur tot de bekendste en populairste nationale parken in Europa. Op een relatief klein oppervlak treft de bezoeker een buitengewone gevarieerde vegetatie aan van loof-en gemengde bossen.

De hoogste top van het Reuzengebergte is de Snezka (1602 m), die te voet of met een kabelbaan bereikbaar is. Over kammen van het Reuzengebergte voert het gemarkeerde Voetpad van de Tsjechisch – Poolse Vriendschap.

Wandelwegen worden aangeduid met een kleurmarkering:
Rood:     kamwegen en andere lange afstanden
Blauw:   middellange afstanden.
Geel:      korte verbindingswegen
Zorg voor een goede wandelkaart en let op de weersveranderingen.

WANDELEN IN HET BOHEEMS PARADIJS

Op 6 km vanaf Stupna, in Lazne Belohrad, tegen het kuuroord aan ligt het park Fasanerie. Oorspronkelijk was dit een bos en wildpark van 60 ha groot. In het park is een klein romantisch meer, ontstaan uit de ontginning van heilzaam veen/turf.

Naar de top van de berg Zvicina (10 km)
Een wandeling van de voet naar de top van de berg Zvicina. Op de top aangekomen heeft u een schitterend uitzicht over de hele omgeving. Het dorp Trebishost – Horni Dehtov is een recreatiegebied onde Zvicina, waar 2 skiliften zijn en een paragliding school, vlak bij een golfbaan.

Prachovské Skály

We nemen aan dat u zeker gaat wandelen in het Boheems Paradijs, vlakbij de plaats Jicin. U volgt met de auto de borden Jicin en voorbij Jicin volgt u de borden Prachov (en Prachovske Skaly) tot u aan het beginpunt van de diverse routes komt. De blauwe wandelroute is de zwaarste, maar ook de mooiste tocht door het gebied met de kalksteenrotsen en hele mooie uitzichtpunten. De rode wandelroute is heel geschikt als u met kinderen gaat wandelen.

De grote zandstenen stad van 190 hectare “Prachovské Skály (Prachov Rots)” , zit vol met bizarre rotsformaties, torens, passages, nauwe gangen en prachtige uitzichtpunten. De Prachov Rots is de meest bezochte plek in het Boheemse Paradijs.